STF Abisko Turiststation söker medarbetare till Housekeeping för arbete i fjällen året om!

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

STF Abisko Turiststation ligger i Abisko Nationalpark, 20 mil norr om Polcirkeln och är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation. Här har vi bedrivit besöksverksamhet sedan 1903. Vi ca 400 bäddar fördelade på hotellrum, vandrarhemsrum och stugor. Vår Restaurang Kungsleden är KRAV 2-märkt, vår när-/uthyrningsbutik Fjällboden är KRAV-märkt. Vi bedriver även lift- och guideverksamhet. Våra besökare kommer från hela världen, året runt. Att jobba hos oss i vår bransch och vår organisation är mycket mer än ett jobb, det är en livsstil. Det ställer också krav. Gästernas förväntningar är stora och vi förväntas vara omtänksamma, nyfikna, äkta, professionella och engagerade. Stor fritidsbonus är vår unika placering mitt i en nationalpark i norra Lapplandsfjällen. Vi har naturen lätillgänglig direkt utanför dörren. Den väntar på dig, redo för stora som små äventyr! 

  
Vi söker nu någon som brinner för ordning, reda och hög kvalitet och som är intresserad av att jobba på vår anläggning även under våra mellansäsonger, då bara våra självhushållsenheter är öppna. Du börjar innan sommarsäsongen sätter igång för att komma in i jobbet och förbereda anläggningen för öppningen i juni, jobbar under sommarsäsongen och stannar kvar efter sommarsäsongen är slut för att sköta vårt självhushåll samt förbereda inför vintersäsongen. Trivs vi med varandra finns möjlighet att fortsätta med vintersäsongen 2022-23 samt där på följande mellansäsong. 

Du behöver vara självgående och ha lätt för att se vad som behöver göras, samtidigt som du måste lära dig våra rutiner och jobba enligt dessa. Du behöver även vara pedagogiskt lagd för att vara behjälplig med att lära ut våra rutiner till säsongspersonalen. Du jobbar bra både ensam och i grupp. Du behöver även ha ett öga för detaljer, gärna vara estetiskt lagt och inte ha tummen mitt i handen.
Du är social, tycker om att träffa gäster och ge service i värdsklass!
För att trivas med jobbet behöver du vara i god form och klara av ett fysiskt arbete samt vilja bo och leva i en fjällmiljö, långt ifrån närmaste stad.

Utöver svenska språket i tal och skrift behärskar du engelska i tal och skrift. Tidigare liknande arbetslivserfarenhet är meriterande. Vi använder oss av tjänstebil så B-körkort är nödvändigt.

Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar bl.a. städning av våra hotell-, vandrarhemsrum och stugor samt allmänna gästutrymmen, skötsel av vårt eget tvätteri där intern tvätt omhändertas samt hantering av linne och frotté från externt tvätteri. 

Tjänsten är en säsongsanställning på ca 85%. Anställningstid ca. maj till november med ev. möjlighet till förlängning. Längre ledigheter än de ordinarie beviljas inte under pågående säsong. Tjänsten har lokavård som huvudsaklig arbetsuppgift men man är anställd av anläggningen, vid behov jobbar man där det behövs för stunden. Lönesättning sker enligt HRF’s avtal. STF är medlemmar i VISITA. Personalboende finns att hyra, vi har inga djurtillåtna rum. 
  
Ansök genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ett personligt brev samt CV. Ange minst två referenser. Ansökningar utan referenser behandlas i andra hand. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror vi skulle trivas med varandra. Vi intervjuar och anställer löpande under annonseringstiden. 
Ansökningar inkomna via E-post eller brev behandlas inte.

Ansökan