Svenska Turistföreningen (STF) söker en Medlemsansvarig

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 258 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se


STF söker en medlemsansvarig för 12 månaders visstidsanställning. Som medlemsansvarig arbetar du både strategiskt och operativt med verksamhetsutveckling kopplat till medlemskapet.

Om rollen som Medlemsanasvarig
Som medlemsansvarig är du ytterst ansvarig för budget och medlemsutvecklingen och du är verksamhetsägare av vårt medlemssystem. Du ingår i avdelningen föreningsutveckling som idag består av 8 medarbetare.

Din profil
Du är analytisk, datadriven, van att arbeta i medlemssystem/CRM och känner dig bekväm med processer och flöden kring värvning, lojalisering och återrekrytering. I rollen ingår att identifiera, utveckla och samordna behov kopplat till medlemsresan samt leda och stödja organisationens i medlemsvärvning. Inom gruppen ingår en systemspecialist, medlemsservice och support för vårt medlemssystem.
Du ansvara för och bidra till att utveckla STFs medlemsdatabas inklusive de flöden av data vi kan få ut via våra andra verksamhetssystem.
Vi ser gärna att du är van att leda initiativ, aktiviteter och kampanjer i syfte att värva medlemmar. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbetat i föreningar. Du har god systemvana och är datadriven. Du är kreativ men också strategisk och har ett holistiskt synsätt. Du har god ekonomisk förståelse och är van att arbeta med budget och ekonomisk uppföljning. I rollen behöver man vara ordningsam och strukturerad och orädd för att prova nya tillvägagångsätt.

Personlighet
 • Du är kvalitetsmedveten och strävar alltid efter att erbjuda professionell service och levererar inom tidsramar
 • Du är van att prioritera och skaffa överblick - även i stressfyllda situationer
 • Du är tillmötesgående och har personlig integritet
 • Du uttrycker dig väl i tal o skrift
 • Du är orädd att öppen att prova nytt
 • Du drivs av att utveckla, förenkla och förbättra
STF erbjuder
 • En allmän visstidsanställning på upp till 12 månader.
 • tillträde omgående
 • glada och trevliga kollegor
 • ett ljust och öppet kontor på Söder i Stockholm
 • medlemskap i Svenska Turistföreningen
Ansökan  
Intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, senast den 31/1-2022

Fackligt ombud är Maja Hök (Unionen) maja.hok@stfturist.se

Ansökan