Linbaneskötare till STF Abisko Turiststation Norrskenssäsong 2021/2022

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste anläggning och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2 -märkt restaurang, butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.
 
Vill du bli en del av vårt team? Vi söker serviceinriktade liftskötare på berget Noulja!
 
Under norrskenssäsongen kommer människor från hela världen för att uppleva norrskenet från STF Aurora Sky Station. Som liftskötare under norrskenssäsong jobbar du med att ge dessa gäster bästa möjliga upplevelse, och se till att dom känner sig trygga på sin resa upp på Nuolja. Därför bör du vara en person som gillar att möta och ta hand om våra gäster från alla jordens hörn på ett välkomnande och professionellt sätt. Det är viktigt att du pratar svenska och bra engelska och det är meriterande om du kan ytterligare något språk.
 
Att vara liftskötare i Abisko innebär så mycket mer än att bara köra lift. Utöver att köra liften är du samtidigt liftvärd, tar betalt i kassan samt sköter caféserveringen och faciliteterna på Aurora Sky Station. Du kommer även ingå i teamet som utför evakueringsinsatser vid händelse av ett allvarligt tekniskt fel på linbanan. Allt som finns uppe på bergsstationen körs upp med linbanan och det innebär att man då man jobbar i linbanan får göra en del tunga lyft. Du ska gilla att jobba och se fler lösningar än problem.  

Meriterande för tjänsten är en eller flera av följande:  
 • Erfarenhet av liftar/linbanor 
 • Tidigare erfarenhet av serviceyrken och/ eller caféverksamhet 
 • Händig mångsysslare 
 • Kassavana
 • Stresstålig
 • Erfarenhet från klippklättring/reparbete
 • Vana vid arbete i sträng kyla
 • Erfarenhet av skoterkörning och innehar skoterkort

B-körkort är ett krav 
 
Övrigt som är bra att veta: 
 • Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 70-100% där variationer kan förekomma.
 • Säsongen sträcker sig från den 8/11 2021 till 20/3 2022
 • Arbetstiden är mellan 16:30 – 02:30
 • Vi erbjuder personalboende i närheten av Turiststationen i eget rum med dusch och toalett där du delar kök med dina säsongskollegor.  
  Hund är ej tillåtet i personalboendet. 

Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden. Var beredd på att lämna referenser om det efterfrågas.  
Läs gärna mer om oss på: 
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/ 
https://auroraskystation.se/

Ansökan