Kock samt Teamansvarig till vårt köksteam på STF Abisko Turiststation (Norrsken-/vintersäsong)

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

På STF Abisko Turiststation är maten en stor del av gästens upplevelse. Våra gäster är här för att uppleva den magiska naturen, lika mycket som för att känna "smaken" av fjäll. Restaurangen serverar våra gäster en rejäl frukostbuffé, vällagad husmanskost till lunch och till kvällen den populära trerättersmiddagen som för många gäster blir dagens höjdpunkt. Lokala råvaror är en viktig del av våra menyer. 

Du har nu möjligheten att kombinera ett stolt yrkesliv med svensk vildmark när den är som bäst.

Kock
Som kock har du ansvar över att maten håller en hög och jämn kvalitet. Vi vill att du lagar god och smakrik mat som även är en njutning för ögat. Din ambition ska vara att leverera det "lilla extra" och gärna överträffa gästens förväntan. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och samtidigt se din del i laget.
 
Vi vill att du:
  • har erfarenhet av arbete som kock med á la carte. Meriterande med utbildning inom området eller motsvarande kompetens.
  • är en person med hög arbetskapacitet och tycker om utmaningar som kräver snabba lösningar.
  • har social kompetens, är serviceinriktad, tar ansvar och är punktlig.
  • har stort ordningssinne och kan skapa struktur i både ditt eget och avdelningens arbete
Teamansvarig dagtid
Som Teamansvarig har du ansvar för både kök och matsal under frukost/lunch. Du finns som stöttning till frukostservisen under morgonen parallellt med att du preppar för lunch. Du uppskattar att arbeta med husmanskost, både inom kall och varmkök. Troligen har du erfarenhet från olika roller inom restaurang och uppskattar gästmötet. Du kommer att vara den frukost och lunchservis vänder sig till med frågor kring så väl kök, matsal, bokingar och matsalen känns lika hemma för sig som köket. 

Övrigt som är bra att veta:

Anställningsgraden: 100 %
Tjänsten är säsongsanställning från mitten av november till mitten av april. Möjlighet till fortsatt anställning under sommarsäsongen, juni - september. 
Personalboende i närheten av fjällstationen i eget rum med dusch och toalett där du delar kök med dina säsongskollegor.

Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Ange i ansökan vilken tjänst du söker till. Vi håller intervjuer löpande så skicka din ansökan idag. Välkommen! Vid frågor kontakta gärna louise.kvale.strandberg@stfturist.se

STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällanläggning och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang med 80 platser, butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet.

Läs gärna mer om oss på https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/?_gl=1*h5xttc*_ga*MzQwMTc0MzQuMTYyODIzMzYyMw..*_ga_TBG4P2RCFB*MTYyODIzMzYyMy4xLjAuMTYyODIzMzYyMy4w&_ga=2.94109592.449747317.1628233624-34017434.1628233623

Ansökan