Städpersonal till STF Abisko Turiststation sommarsäsong 2021

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

STF Abisko Turiststation är placerad i Abisko Nationalpark och är Svenska Turistföreningens nordligaste anläggning. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt. Att jobba i Abisko är så mycket mer än bara ett jobb, det är en livsstil. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid.

Vill du bli en del av vårt team? 
Vi söker personal till våran städavdelning, gärna med erfarenhet av hotellstäd.
Arbetsuppgifterna omfattar städ av allmänna ytor, gästenheter på hotell, vandrarhem och stugby samt jobb i våran tvättstuga.
Vi brukar vara ett härligt gäng som jobbar tillsammans och har mycket varierande uppgifter. Det blir aldrig långtråkigt i städet!
Säsongen sträcker sig mellan 21:a juni och 18:e september.

Kvalifikationer och egenskaper:

Vi söker dig med öga för detaljer som snabbt kan komma in i rutinerna och kan leverera städning av hög kvalitet. Du kan jobba i högt tempo, är bra på att prioritera och se vad som behöver göras och följa både muntliga och skriftliga instruktioner.
Du kan ta eget ansvar och jobbar även bra i grupp. Du brinner för att ge våra gäster den bästa möjliga sidan av vår anläggning.
Jobbet kan vara fysiskt krävade så du behöver vara i god form.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har B-körkort.

Övrigt som är bra att veta:
  • Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 85% där variationer kan förekomma.
  • Säsongen sträcker sig mellan 21:a juni och 18:e september och du bör kunna stanna hela perioden.
  • Arbetstiden varerar mellan 6:30 - 15 och 10-17:30. Längre ledigheter än de schemalagda beviljas inte under pågående säsong.
  • Du har möjlighet att hyra bostad av oss i personalboende ca 400 meter från stationen. Enkelrum med egen dusch och toalett, gemensamt kök och allmänna ytor delas med övriga säsongskollegor.


Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer och anställer löpande under annonseringstiden.
Lär dig mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko

Ansökan