Finsktalande Receptionist/Fjällvärd sökes till STF Ritsem

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

Finsktalande fjällvärd till STF Ritsem

STF fjällanläggning i Ritsem ligger i hjärtat av världsarvet Laponia, i slutet på Sveriges längsta återvändsväg, med en vidunderlig utsikt mot Áhkká, Sveriges femte högsta berg 2015 möh. Som granne med de tre nationalparkerna Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallet är Ritsem en av de allra bästa utgångspunkterna för skidåkning och fjällvandring i Sverige. Gäster från hela världen besöker oss under säsongerna och kan räknas i tusental. STF Ritsem har idag 45 bäddar, en välsorterad butik, caféservering och bastu. Vi är en mindre anläggning med 4-5 anställda under vintersäsongen.
 
Vi söker nu en finsktalande fjällvärd, med start inför vintersäsongen 2021 för anställning ca 30 tim/v med början under mars fram till stängning den 26 april.
 
Tjänsten som fjällvärd består i att på bästa sätt välkomna våra gäster, ta hand om bokningar,  sköta butiken och receptionen och vara en viktig del i våra dagliga städrutiner.
Med gästen i centrum är detta en självklar del i vår vardag vilket betyder att du ska vara nyfiken och positiv, och din känsla för service kännas naturlig. Vi tror också att du har liknande erfarenheter från dina  tidigare jobb inom servicesektorn, vilket är meriterade, du bör även ha ett aktivt fiske- frilufts- och fjällintresse. Självklart är du också medlem i STF.
 
En stor del av våra gäster är finsktalande och vi söker därför i första hand dig som är finsktalande men också viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska och engelska då vi har en stor andel övriga utländska gäster.
Har du fler språk i din repertoar är det naturligtvis till din fördel, speciellt tyska och franska.
Har du B-körkort, ange i så fall detta.
 
Personliga egenskaper går före meriter. Berätta gärna om du också tidigare besökt Ritsem eller Laponia området och när under året. Viktigt är också att du gillar skidåkning då vi kommer att ge personalen goda möjligheter till egna fysiska aktiviteter med längre sammanhängande ledigheter.
 
Personalen bor och arbetar tillsammans och det är viktigt att du trivs med att ha människor omkring dig och att du tycker om att samarbeta. Alla bor i enkelrum.
 
Tjänsten/tjänsterna tillsätts löpande men hör av dig före den 1 december. Lön enligt avtal.
För mer information; kontakta Greger Mellbert, platsansvarig STF Ritsem. 070-2956330 alt. 010-1902452 eller mail: greger.mellbert@stfturist.se 

Ansökan