Linbanetekniker STF Abisko

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Vill du bli en del av vårt team? Nu söker vi en serviceinriktad linbanetekniker till linbanan i Abisko
 
Arbetet som linbanetekniker är mycket varierande i både tempo och arbetsuppgifter och vi söker dig som klarar att hålla mer än två bollar i luften samtidigt och tycker om att hålla dig sysselsatt. Tillsammans med vår nuvarande linbanetekniker kommer du jobba med drift och underhåll av linbanan och Aurora Sky Station. Under driftsäsong när underhållsbehovet är mindre jobbar du i huvudsak som liftskötare, utöver det kommer du ha hand om den dagliga tillsynen av linbanan och STF Aurora Sky Station. En dag i veckan arbetar du med underhåll och fastighetsskötsel knutet till linbanan. I mellansäsong jobbar du heltid med underhåll och service av linbanan.
Som liftskötare är din uppgift dels att köra linbanan och se till att våra gäster får en minnesvärd vistelse hos oss. Dessutom hanterar du biljettförsäljningen samt sköter cafét inne på Aurora Sky Station samtidigt som du har uppsyn över linbanan. Du kommer även ingå i vårt evakueringsteam som utför räddningsinsatser vid händelse av ett allvarligt tekniskt fel på linbanan.
Mellansäsongsunderhållet är varierande och innebär allt från att fetta linbanan, byta rullhjul, röja sly i nedfarterna, serva dieselgenerator, byta nödstopp och måla fasader.
Under driftsäsong är du även driftledare. Som driftledare är det du som tar beslut om att starta liften och när den bör avbrytas för att säkerställa en säker drift för så väl linbanan som för våra gäster. Du är även delaktig i utbildning och upplärning av ny säsongspersonal.
Tjänsten innebär nattarbete beroende på driftsäsong.
 
Vi söker dig med en eller flera av följande egenskaper:
 • Kan ta egna initiativ och förmåga att identifiera behov och åtgärda dessa
 • Kan arbeta ensam såväl som i team
 • Ser lösningar snarare än problem
 • Har ett brett teknikintresse
 • Är ordningsam och noggrann
 • Är händig mångsysslare
 • Är serviceinriktad och social
Vi önskar att du uppfyller följande krav:
 • Innehar B-körkort
 • Är bekväm med att arbeta på höjd
 • Är vid god fysik och är fysiskt aktiv
 • Kan uttrycka dig i tal på både svenska och engelska
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av liftar eller roterande maskiner
 • Har erfarenhet från klippklättring/reparbete
 • Är trygg med att köra skoter i brant offpistterräng
 • Åker skidor eller snowboard
 • Har lavinteknikerutbildning eller jobbat som skidpatrullör
Har du någon specialkompetens som kan vara användbar i din roll som linbanetekniker tex elektriker, systemtekniker, mekaniker, svetsare eller hantverkare vill vi gärna veta det.
 
Vi ser gärna kvinnliga sökande.
 
Övrigt som är bra att veta:
 • Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsten är en tillsvidareanställning med en årsarbetstid om 80%.
 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Vi erbjuder personalboende i närheten av Turiststationen.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Du ska vara beredd att ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden. 
Läs gärna mer om oss på  https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/
https://auroraskystation.se/ 
https://www.facebook.com/NuoljaOffpist/
 
STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällanläggning och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2 -märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt. Norrskenssäsongen sträcker sig från december till mars, skidsäsongen februari till april och sommar-/midnattssolssäsong från juni till september.

Ansökan