Fjällvärd till STF Saltoluokta Fjällstation vinter 2022

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Vintersäsong på Saltoluokta fjällstation
Spendera vintern i Lapplandsfjällen, nära nationalparkerna Stora Sjöfallet och Sarek, på gränsen till världsarvet Laponia. Saltoluokta är en favorit bland såväl stora som små och till oss kommer allt ifrån vana turskidåkare på Sarek-expedition, till aktiva barnfamiljer, till förstagångsbesökare i fjällvärlden. Som fjällvärd är du ansiktet utåt och hjälper våra gäster med deras önskemål. Stationen ligger vid sjön Langas i väglöst land, precis vid fjällets kant.

Inför vintersäsongen 2022 söker vi engagerade medarbetare som älskar att skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster. På fjället är vi en relativt liten arbetsgrupp, så det är ett grundkrav att du trivs att arbeta i team, att du inte är rädd för att hugga i där det behövs och är bra på att ta egna initiativ. Både väder och oförutsägbara händelser kan påverka verksamheten, så det är viktigt att du är flexibel. Att prata med människor är bland det bästa du vet, och du tycker om att bo och dela vardag tillsammans med dina kollegor. Att vara inkluderande och skapa trivsel är självklart för dig.

Våra fjällvärdspass är fördelade på: restaurang, kök, städ samt reception & butik. Vi hjälps åt och stöttar varandra över avdelningarna. Vi har även anställda fjälledare samt fastighetsskötare. På Saltoluokta är vi ca 15 personer som jobbar tillsammans under vintersäsongen.

STF Saltoluokta har omkring 100 bäddar och vi är kända för vår goda mat och närheten till hänförande natur. Som person är du positiv, självständig och har erfarenhet av tidigare serviceyrken. Du uppskattar ett högt tempo när driften kräver, och är kreativ och drivande under lugnare perioder. Du är initiativrik och gör gärna det lilla extra för att våra gäster ska få en så bra och minnesvärd upplevelse som möjligt. Du behärskar svenska och engelska som arbetsspråk och har inga problem att möta gäster eller lyfta luren och ringa ett samtal. Som personal på Salto deltar du i att nå såväl stationens och STFs mål, både i form av gästnöjdhet, medarbetarnöjdhet och ekonomiska mål. 

Under vintern jobbar vi flexibelt mellan olika arbetsområden. Att jobba ena dagen i restaurangen, nästa dag i städ och tredje dagen i receptionen, är en omväxlande arbetsmiljö som du bör uppskatta.
Beroende på din tidigare erfarenhet hittar vi ett schema som passar dig. Skriv gärna i din ansökan om du har något speciellt önskemål om arbetsuppgift.

Meriterande (men inget krav) om du har något eller flera av dessa:
- Intresse och kunskap kring samisk kultur och fjällnatur
- Flerspråkighet
- Erfarenhet av servering och enklare köksarbete
- Erfarenhet av att arbeta i bokningssystemet HotSoft och kassasystemet Cesar
- Goda kunskaper om mat och dryck.
- Erfarenhet av hotellstäd
- Erfarenhet av att arbeta i friluftsbutik
- Förarbevis för snöskoter

Anställningen är helinackordering med kost, dvs. du bor och äter på fjällstationen och betalar för detta enligt avtal. Personalboende finns i separat hus och delas med övriga anställda. Boende i eget eller delat rum och gemensamma ytor som vardagsrum, dusch, bastu och toaletter. På din fritid i Salto finns möjlighet att utforska fjällen i närområdet. Ett perfekt tillfälle för dig som kombinera ett roligt jobb med ett aktivt liv ute på fjället!

2-4 tjänster.
Lön och arbete enligt HRF;s kollektivavtal. Tjänsten är en säsongsanställning från ca 21 februari till 27 april, med en arbetstid om 80-100%.
Läs mer om oss på www.saltoluokta.se och kolla gärna in vinterns paket och arrangemang.

Bifoga CV och personligt brev och skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via denna annons. Kallelse till intervju sker löpande och kommer ske via Teams.

Frågor? Använd kontaktuppgifterna nedan:
Platschef Julia Palo
julia.palo@stfturist.se

Ansökan