Vaktmästare/fastighetsskötare till Abisko Turiststation

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Fjällstation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation placerad i Abisko Nationalpark, 20 mil norr om Polcirkeln. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar fördelade på hotellrum, vandrarhem och stugby, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt närbutik med uthyrning av friluftsutrustning, lift- och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt. Att jobba hos oss i vår bransch och vår organisation är mycket mer än ett jobb, det är en livsstil. Det ställer också krav. Gästernas förväntningar är stora och vi förväntas vara omtänksamma, nyfikna, äkta, professionella och engagerade. Stor fritidsbonus är vår unika placering mitt i en nationalpark i norra Lapplandsfjällen. Vi har naturen lätillgänglig direkt utanför dörren. Den väntar på dig, redo för stora som små äventyr! 


Vill du bli en del av vårt team?  Vi söker nu vaktmästare med god servicekänsla som kan arbeta självständigt med en lång rad klassiska vaktmästarsysslor. Du jobbar både inne och ute. Du måste ha en god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. En stor del av arbetet går ut på rena vaktmästarjobb så som att tömma sopor, köra paket mellan avdelningar, byta lampor m.m. Du gillar att ta ansvar och ska kunna driva flera arbeten samtidigt som du sedan kan avsluta innan dagen är över.

Det är viktigt att du är social och inte har svårt för att prata med okända människor och har förmåga att hålla lugnet även vid stressiga situationer.    

B-körkort är ett krav.

Du bör ha tidigare erfarenhet/utbildning som fastighetsskötare/vaktmästare. Kunskaper inom hantverksyrken är meriterande.

Du ska kunna prata svenska och engelska flytande och ha grundläggande datorkunskap. Meriterande är om du tidigare har arbetat inom turistbranschen.

Tjänsterna är säsongsanställningar som påbörjas i mitten/slutet av juni 2021 och pågår fram till med september 2021. Möjlighet till förlängning kan finnas.

Tjänstgöringsgraden är 80%. Vi följer HRF:s kollektivavtal och är medelm i VISITA.

Personalboende erbjuds - rum med dusch och toalett, gemensamt kök och allmänutrymmen.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa hos oss.   Ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna så fort som möjligt då vi gör intervjuer löpande under annonseringstiden.
Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko.
Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller per brev.

Ansökan