Dagreceptionist STF Abisko, Norrskens-/Skidsäsong 2019-2020!

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.
Att jobba i Abisko är så mycket mer än bara ett jobb, det är en livsstil. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid. Närheten till Norge med dess fjordar och vackra fjäll ser vi som en bonus.

Vill du bli en del av vår styrka? Vi söker per omgående en nyfiken receptionist med gott värdskap!
  
Arbetsuppgifterna i receptionen omfattar sysslor så som in-/utcheckning, kassahantering, Epost- och telefonförfrågningar, förmedlande av information externt och internt, införsäljning av våra och våra samarbetspartners aktiviteter samt stöttning kollegor emellan – oavsett avdelning. 

Vi söker dig med naturligt gott värdskap och äkta intresse för de personer du möter. Du håller huvudet kallt i oväntade situationer, klarar intensiva perioder på ett strukturerat sätt, vågar fatta egna beslut för gästens bästa och är nyfiken och engagerad i vår interna och externa miljö. Siffror och logiskt tänkande är kul. Du känner av och kan bemöta olika gäster med olika bakgrund på det sätt de har behov av. Varje dag bjuder på nya upplevelser och erfarenheter och närmaste tätort är 100km bort. Tillsammans med kollegorna på den egna och de övriga avdelningarna löser du situationer som uppstår. 

För att trivas med denna tjänst har du med fördel erfarenhet från liknande kundintensiva tjänster sedan tidigare. God datorvana behövs då i stort sett alla arbetsmoment sker via våra program Hotsoft, Citybreak och Office-paketet. Utöver svenska språket är goda engelskakunskaper i både tal och skrift nödvändigt. Ytterligare språkkunskaper (tyska, franska, spanska) samt 1:a hjälpen utbildning är meriterande. 

Övrigt som är bra att veta:

  • Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 80% där variationer kan förekomma.
  • Anställningen löper per omgående till 3:e maj 2020. 
  • Arbetspassen fördelas på morgon-, kvälls- och splitpass. Schemat är rullande. Längre ledigheter än de schemalagda beviljas inte under pågående säsong.
  • Nytt personalboende i närheten av fjällstationen i eget rum med dusch och toalett där du delar kök med dina säsongskollegor.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Ange minst två referenser i din ansökan.  Ansök så fort som möjligt då vi anställer löpande under annonseringstiden.
Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko

Ansökan