KÖKSCHEF TILL STF GRÖVELSJÖN FJÄLLSTATION

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

Njuter du av naturupplevelser och möten med andra människor? Är du positiv, engagerad och nyfiken? Då är det här jobbet för dig!
På Fjällstationen erbjuder vi ett arbete fyllt av spännande möten, hårt jobb och trevliga kollegor men också lediga dagar att fylla med fjäll, äventyr och gemenskap!

STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens sydligaste fjällanläggning, placerad i Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen.
Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de Norska fjällen. STF Grövelsjön har över 150 bäddar i 65 rum, restaurang med 150 sittplatser, butik och sportuthyrning samt Spa. I omgivningen finns ca. 3.000 bäddar på andra boendeanläggningar och i fritidshus.

Vi söker en kökschef - vår ledare och inspiratör i köket!

Arbetet med att vidareutveckla vårt restaurang- och matkoncept pågår hela tiden.
Vi fokuserar idag på att utveckla goda rutiner för att säkerställa en jämn nivå på det vi erbjuder och serverar våra gäster.

Svenskt-Dalarna-Färgstarkt-Tradition-Retro-Fjällsmak-EKO-Slow Food-Lantkök-Natur-Hälsa är begrepp vi gärna lutar oss mot och inspireras av.

På Fjällstation är maten en stor del av gästernas upplevelse och för oss är det viktigt att erbjuda god mat som lagas med kärlek och bra råvaror. Vilt, ekologiskt och närproducerat är självklara val för oss och vår restaurang Curbits är KRAV-certifierad.
Vi vill förmedla den lokala matkulturen från fjället och låta samisk, norsk och Älvdalsk gastronomi slåss om en plats på vår meny.

Idag vill många gäster äta mer vegetariskt och vi arbetar aktivt med att utveckla och bredda innehållet av god, grön och nyttig mat! 
Vi ser gärna att du delar det intresset.

Vi erbjuder våra gäster frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. I vårt café serveras ekologiska våfflor och hembakat kaffebröd.

Vi söker dig som:
  • har social kompetens, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga
  • är en tydlig ledare med stort ordningssinne som kan skapa struktur både i ditt eget och avdelningens arbete
  • är duktig på att förmedla dina kunskaper och på ett pedagogiskt sätt utveckla medarbetarna för att nå uppsatta mål
  • har kunskap och intresse för hälsosam, ekologisk och hållbar mat
  • har hög arbetskapacitet, är stresstålig och gillar utmaningar som kräver snabba lösningar
  • har god känsla för inköp, kalkyler och den totala köksekonomin
  • är väl insatt i HACCP
En stor del av din uppgift kommer vara att leda och fördela samt delta i arbetet i det kreativa köket.
Det är viktigt att du trivs i en operativ roll med närhet till dina kollegor och gäster.Anställningsperiod  
Jul & Nyår 21/12-6/1
Vintersäsong 1/2-19/4
Sommarsäsong 13/6-30/9

Besök gärna vår hemsida för mer information om anläggningen och våra arrangemang;
www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon

Välkommen med din ansökan redan idag och låt Fjälläventyret bli din vardag!
Bifoga ett personligt brev med CV och ange minst två referenser.
Lön enligt kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket.
Vi erbjuder personalboende i eget eller delat rum. Kost och logi betalar du för enligt avtal.
Tjänsten är en säsongsanställning med 100% sysselsättningsgrad. 

 

 

Ansökan